Herning Skakklubs Byturnering, der traditionen tro indledte sæsonen, har nået sin afslutning.

35 skakspillere fra skakklubberne i Viborg, Holstebro, Aulum og naturligvis Herning dystede i 3 8-mands grupper og en 11-mands gruppe (Monrad). Efter 7 mandage med mange intense kampe er der fundet en række vindere.

I mesterrækken gik førstepladsen til Aksel Hansen, Holstebro Skakklub skarpt forfulgt af Jens Lund Jensen, Herning Skakklub. Begge spillere opnåede 5 point, så først ved beregning af korrektion trådte vinderen frem.

Jens Lund Jensen og Aksel Hansen

I Basis 1 vandt Erik Laursen, Viborg Skakklub med 5½ point mod 5 point til Søren Gøgsig, Herning Skakklub.

Søren Gøgsig og Erik Laursen

Basis 2 bød på den ene af turneringens store overraskelser. Det unge prøvemedlem Søren Kristiansen fra Herning Skakklub vandt 1. pladsen i gruppe med hele 5½ point mod 4 point til de nærmeste forfølgere, Jørgen Olsen og Birgit Dithlevsen.

Den anden store overraskelse kom i Basis 3. Her var der spænding til det sidste om 1. pladsen skulle deles mellem 3 eller 4 skakspillere, så tæt stod pointfordelingen! Aftenens sidste kamp endte dog i remis, så “kun” tre spillere delte sejren, der således gik til herningspillerne Thróndur Robinson Olsson, Jens Brun Pedersen og klubbens nyeste og yngste medlem Eva Marie Ejlersen på blot 17 år.

Jens Brun Pedersen, Thróndur Robinson Olsson og Eva Marie Ejlersen

Med så stor en repræsentation af unge mennesker fra Herning Skakklub blandt vinderne tillader klubben at vejre forårsluft trods det, at vi er på vej ind i oktober måned.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *