Herning Skakklubs divisionshold sluttede sæsonen af med manér ved at vinde en stor sejr på hele 6½-1½ over Haderslev Skakklub; sejren var fuldt fortjent og sikrede, at vores førstehold fra næste sæson spiller i 1. division i den reformerede divisionsturnering.

Første resultat indløb ved bræt 5, hvor Jesper Maul spillede remis mod Haderslevs Ole Trøst Poulsen efter et fuldstændigt jævnbyrdigt parti.

Derefter kom der tre et-taller på resultattavlen til Herning Skakklub; undertegnedes modstander Niclas Lindholm Olesen var så venlig at lave en kæmpebuk i en noget dårligere stilling og Ole Mikkelsen fik lov at sætte mat i en stilling, hvor Haderslevs Carsten Hansen stod overfor store udfordringer.

Ved bræt 6 skete følgende:

Hvid: Klaus M. Christensen, Herning Skakklub.

Sort: Kai Bjørnskov, Haderslev Skakklub.

(klik på et træk for at se partiet)

Lad os kaste et blik på stillingen: Flytter sort springeren, falder bonden på c7. Kd8 besvares med Nc6+, og der ryger materiale. Under alle omstændigheder truer der Nc6, mod hvilket sort intet kan stille op.

Christian Dahl måtte ud i et langt parti mod John T. Sørensen, Haderslev før sejren var i hus; Christian Dahl vurderede korrekt overgangen fra midtspil til slutspil som værende fordelagtig for ham og fordelen blev på effektiv vis konverteret til en gevinst.

Der var stort set spil til et mål i partiet Steen Bering, Herning – Jacob Buris Andersen, Haderslev, hvor det forekom som om sidstnævnte aldrig fik udlignet spillet. Et helstøbt parti af Steen Bering.

John Noe og Flemming Nielsen spillede remis mod henholdsvis Per Hansen og Allan Hye, Haderslev; John Noe kæmpede længe for det hele point, men forgæves.

Alt i alt blev det til en tredjeplads til Herning Skakklub med 31 points, mens SK 1968 II, Århus blev nr. 1 med 37 points med Fredericia Skakklub II på andenpladsen med 34 points. 

                                                                                       Steen Juul Mortensen