Fredericia – Herning 4½-3½.

Herning Skakklub måtte i 6. runde af Dansk Skak Unions divisionsturneringen se sig slået med 4½-3½.

Herning Skakklub ligger nu på 4. pladsen med 24½ points, mens de tre første pladser besættes af SK 1968, Århus med 32½ points, Fredericia med 29½ points og Haderslev med 25 points.

Skæbnekamp venter

Det er kun de tre øverste placerede hold, der til næste år kan deltage i den reformerede divisionsturnering, så i sidste og 7. runde skal Herning slå Haderslev med 4½-3½, hvis man skal spille i 2. division til næste år.

Herning Skakklubs nærmeste konkurrent til 3.pladsen er Horsens Skakforening, men klubben skal møde nr. 2, Fredericia, der er favorit i dette opgør.

Herning Skakklub kan derfor selv afgøre 1. holdets skæbne i den næste sæson!

Masser af remisser mod Fredericia

Kampen mod Fredericia i 6. runde bød på 5 remisser – Flemming Nielsen, Jesper Maul, Klaus Christensen, Thorkild Borup Nielsen og undertegnede stod for 5 gange ½ point.

John Noe har ikke rigtig kunnet få spillet til at glide i denne sæson, hvor hans ellers solide positionelle spillestil ikke rigtig har slået til.

Christian Dahl stod nok lidt bede i sit parti, hvorfor han fornuftigt nok afslog modstanderens remistilbud, men fandt desværre i fortsættelsen ikke det bedste, og måtte gå ind i slutspil, der ikke kunne holdes. God kampånd, der ikke blev belønnet.

Det gjorde det til gengæld på 1. bræt, hvor Ole Mikkelsen nok en gang leverede en god præstation efter at have afslået modstanderens meget tidlige remistilbud:

Mikkelsen,Ole – Bank Friis,Carsten [D79]

Divisionsturneringen (6.runde), 28.01.2024