Herning – Skanderborg 3-5

Efter den overbevisende sejr i første runde i Dansk Skak Unions divisionsturnering på 5½-2½ over Springeren, Kolding, var selvtilliden i orden til 2. runde mod Skanderborgs andethold, der blev smadret med 6½-1½ i første runde af Horsens.

Skanderborgs store nederlag skyldtes først og fremmest en masse afbud, hvilket i sagens natur ikke opfordrer til gentagelse, så vi kunne frygte, at man ville stille op i en anden – og mere frygtindgydende – opstilling i anden runde. Og ganske rigtigt: På de to første brætter kom Ole Mikkelsen og John Noe op mod FM(FIDE-master) Mads Boe og IM(International Mester) Klaus Berg, der ikke stillede op i første runde. Ole Mikkelsen spillede godt og holdt en sikker remis mod sin stærke modstander, mens John Noe tabte til Klaus Berg.

Derefter fulgte en remis mellem Klaus Christensen, Herning og Kaj Munk, Skanderborg i et parti, der aldrig kom over remisgrænsen.

Flemming Nielsen karakteriserede selv sit parti mod Nocolai Lövenstein, Skanderborg på følgende måde: ”Jeg stod udmærket efter træk 20, påbegyndte en forkert plan, lavede flere upræcise træk og fejl, og så tabte jeg”. 1-0 til Skanderborg.

Christian Dahl fortsatte de meget fine takter fra kampen mod Springeren, Kolding og vandt sikkert over Rab McAndrew fra Skanderborg. Vi bringer senere partiet.

Jesper Maul Vidriksen, Herning Skakklub spillede som sort Nimzo-indisk mod Tavs Bjerre, Skanderborg; vor mand gik aktivt til værks på dronningefløjen, hvilket tillod Tavs Bjerre at gå løs på den anden fløj, hvor Jesper konge desværre befandt sig, hvilket resulterede i endnu et nederlag til Herning.

På bræt 7 fik Thorkild Borup Nielsen lovende spil mod Skanderborgs Claus Quist Jessen, der dog også i store dele af partiet stod på afgrundens rand, men det lykkedes ikke Thorkild at finde det afgørende hug, og partiet ebbede ud i remis.

Undertegnede kan ikke være tilfreds med dagens parti. Jeg fik ret hurtigt med de sorte brikker udlignet i kongeindisk mod Torkild Salling, Skanderborg, og da denne tillod mig at vinde en bonde og fortsat den klart bedste stilling, burde resten have været teknik. Jeg fandt da også fornuftige træk uden at finde den endegyldige løsning på partiet, men da vi begge havde 8 minutter af betænkningstiden til 15 træk, kunne jeg ikke finde en brugbar plan og tog imod min modstanders remistilbud. Efterfølgende har min computer konstateret, at jeg havde en fordel på +1,40, men dens plan havde jeg ikke overvejet.

Næste runde spilles den søndag d. 26. november i Herning mod SK 1968 III.

– Steen Juul Mortensen