Divisionsturneringen 2023/24 startede fint for Herning Skakklub, der lagde ud med at slå Springeren, Kolding med hele 5½-2½.

Remis på 7. og 8. bræt

Thorkild Borup Nielsen og undertegnede var først færdige efter to ret korte og ikke videre begivenhedsrige partier mod henholdsvis Jens Ingemann Madsen og Jan Rosenberg.

Sejr på 6. bræt

Herning Skakklubs første gevinst stod Christian Dahl for mod Christian Carstensen, Springeren; . Christian Dahl har hvid:

(Klik på et træk for at se partiet udspille sig på et bræt)

5. bræt

Klaus Christensen spillede hollandsk mod Simon Anthoniussen fra Springeren og måtte kæmpe for at få sin hvidfeltede løber i spil, hvilket da også lykkedes på bedste vis. Da det var sket, blev de to kombattanter enige om at ryge fredspiben.

Interessant udvikling på 4. bræt

På 4. bræt var følgende stilling opstået i partiet Jesper Maul Vidriksen – Karsten Foli, Springeren:

Hvid har en pæn fordel, men nu spillede sort hel galt: 22. -, Nc5?  Her kunne Jesper så have sendt sin modstander i gulvet med 23. Qh2!, der bl.a. truer Bg5. Prøv selv at se lidt på varianterne!

Jesper spillede i stedet 23. Lg5, der fastholder fordelen, men tillader sort at kæmpe videre med 23. -, f6. 24. Qh2, Bg7. 25. Qh7, Kf8. 26. Bh6, Bxh6. 27. Qxh6+, Qg7. 28. f5, g5. 29. Rh2, Nxd3?.(Så er det parti afgjort) 30. på cxd3, Bb7. 31. Rdh1, Rac8?. 32. Qxg7, Kxg7. 33. Rh7+, Kf8. 34. R1h6, sort opgav.

3. Bræt

Flemming Nielsen stod for dagens længste parti mod Kim Burnæs, Springeren; Flemming stod givetvis bedst og burde efter eget udsagn havde fundet gevinsten, men stillingen var yderst kompliceret, og det hele ebbede ud i en remis.

2. Bræt

John Noe og Michael Jacobsen, Springeren (en af Kristian Graversgaards gamle skakdrenge fra Gjellerup!) spillede et kompliceret parti på bræt 2, hvor John Noe nok havde en lille fordel, men efteranalyserne viste intet afgørende. Remis.

Første bræt

Ole Mikkelsen vandt på første bræt et fint parti mod Adrian Thorsen, Springeren, der i en lige stilling tillod sig et ”naturligt træk” -uden længere overvejelse – hvilket blev straffet prompte på forbilledlig vis. Et parti, der egner sig til fremvisning i klubben på et senere tidspunkt.

En god start for førsteholdet, der helst skal slutte blandt de tre første i 2. division for at kunne spille med i divisionsturneringen fra næste sæson, hvor antallet af divisionshold nedsættes betydeligt

– Steen Juul Mortensen