Klubformanden byder de 78 fremmødte skakspillere velkommen til Årets Første Træk 2023.

Ikke mindre end 78 skakspillere i alle aldre, fra nær og fjern og på alle niveauer deltog i Herning Skakklubs traditionelle hurtigskakturnering den første lørdag i januar.  

De kom rejsende fra Skanderborg, Ringkøbing, Kjellerup, Skørping, Viborg, Skive, Esbjerg, Holstebro, Vorgod, Silkeborg, Aalborg, Thy, Randers, Nørre Sundby, Vejlby-Risskov, Vejle, og Århus for over 7 runder at udfordre hinanden i disciplinen hurtigskak, hvor hver spiller havde 20 minutter til hele partiet + 5 sekunder pr. træk (Skakspillere har en rating efter hvor dygtige de er til de forskellige typer af skak (alm., hurtig- og lynskak), og spillerne inddeles i grupper herefter, så man uagtet alder får værdig modstand).

Turneringen har ellers ligget stille de seneste to år grundet Corona, men er nu tilbage i stor stil. Der er ganske vist et stykke vej op til de godt 120 spillere, der deltog sidst, men ikke desto mindre glæder Herning Skakklubs formand Jens Lund Jensen sig over fremmødet: ”Det er dejligt at se folk igen, man ikke har set de seneste 3 år, og samtidig dejligt at se så mange helt unge skakspillere deltage i turneringen. Det lover godt for fremtiden.”

Turneringen blev afviklet med start kl. 10 og afslutning med præmieoverrækkelser henad 18-tiden. I frokostpausen var der mulighed for køb af håndmadder samt diverse drikkevarer, så spillerne kunne holde energiniveauet oppe.

Vinderne

Der blev spillet i 6 basisgrupper og 2 mesterrækker. Højeste tal er lig laveste rating, således basisgruppe 6 rummer de 12 lavest ratede spillere (849 – 1190) og mesterrække 1 de 8 højst ratede spillere (1983 – 2167). Her følger fotos af vinderne.

Se de specifikke resultater af turneringen her.

Vindere af AFT 2023 Mesterrække 1 gruppen

Vindere af AFT 2023 Mesterrække 1 gruppen: Ole H. Mikkelsen, Kim H. S. Pedersen og Stefan Hansen

Vindere af AFT 2023 Mesterrække 2 gruppen

Vindere af AFT 2023 Mesterrække 2 gruppen:  Phillip Nielsen, Claus Støvring, Thor Hammershøj og Heine Svane.

Vinder af AFT 2023 Basis 1 gruppen

Vinder af AFT 2023 Basis 1 gruppen:

John C. Christensen (Vinderen – de 2 andre var desværre kørt)

Vindere af AFT 2023 Basis 2 gruppen

Vindere af AFT 2023 Basis 2 gruppen: Andreas Kinch, Leif Hamborg og Ernst Lund Jensen.

Vindere af AFT 2023 Basis 3 gruppen

Vindere af AFT 2023 Basis 3 gruppen:  Ulf Egeberg, Michael Horslund, Michael R. Christensen og Sebastian Ladegaard.

Vindere af AFT 2023 Basis 4 gruppen

Vindere af AFT 2023 Basis 4 gruppen: Uffe Kallenbach, Poul Guldbæk Olesen og Uffe V. Thomassen.

Vindere af AFT 2023 Basis 5 gruppen

Vindere af AFT 2023 Basis 5 gruppen: Carsten Leed, Karsten Horslund,  Jonas Bangsgaard og Hans Jensen.

Vindere af AFT 2023 Basis 6 gruppen

Vindere af AFT 2023 Basis 6 gruppen: Max Sønnichsen, Marius Sønnichsen, Matti Levi Kristensen og Pia Nielsen.

Navnlig to ungdomsspillere gjorde sig bemærket. Brødrene Max og Marius Sønnichsen vandt begge samtlige deres partier med én enkelt undtagelse i form af remis, da de spillede mod hinanden. Som konsekvens er begge spillere nu steget betragteligt i rating, og kan se frem til hårdere modstand fremover!

Stor fremgang af unge spillere

Herning Skakklub har i løbet af efteråret 2022 oplevet en relativ stærk fremgang af unge spillere, der har taget klubbens nye tiltag med flere kortere skakpartier fremfor et langt parti på klubaftenerne til sig. Klubbens nye hjemmeside har også medvirket til øget interesse.

Dansk Skoleskak

Parallelt med klubspillerne afholdt Dansk Skoleskak i Herning også Årets Første Træk.  Her var fremmødet mindre, men ikke desto mindre ganske flot ( se video i linket nedenfor).

AFT 2023 skoleskak

Blandt skoleskakspillerne blev der også fundet tre vindere: 

Esben Brunsgaard, Jonas B.  Larsen og Anders Grove.

SkoleskakvIndere AFT 2023

 

Klubjubilæum lige om hjørnet

2023 er året, hvor Herning Skakklub fejrer sit 25-års jubilæum for sammenlægningen i 1998 af de to herningensiske skakklubber, der har eksistereret siden henholdsvis 1905 og 1926. I den forbindelse planlægger klubben en række særlige tiltag for medlemmerne.

 

Årets næste træk

Den næste turnering, Midtjylland Open, er åben for tilmelding frem til torsdag den 19. januar 2023.