H V E M   E R   V I ?

Der er blevet spillet skak i Herning i over 100 år, men den første skakklub så først dagens lys i 1905, da Herning Skakforening blev dannet.

Godt 20 år senere blev Herning Skakklub af 1926 stiftet, men først over 70 år senere var tiden moden til en sammenslutning af de to skakklubber under navnet Herning Skakklub.

Herning har i tidens løb fostret mange stærke spillere, bl.a. Bjørn Nielsen, der blev Danmarksmester 4 gange, ligesom Herning i sin tid vandt provinsklubmesterskabet.

Bjørn Nielsen, både danmarksmester og bymester 4 gange.

Herning Skakklub spiller i dag i 3 division i Dansk Skak Unions landsdækkende divisionsturnering og deltager med flere hold i den lokale holdturnering.

Klubben har spillested i Vestervangsskolens kantine, Vestergade 82 (parkering via Gl. Skolevej).

Der er klubaften hver mandag fra kl. 19:00 - 24:00. Her afvikles bla. den årlige klubturnering hvor medlemmerne er opdelt i klasser efter styrke. Der er skoleskak før hver klubaften om mandagen fra kl. 17:30 - 19:00. Her kan yngre spillere møde jævnaldrende samt få tips og tricks til hvordan man øger sin spillestyrke.

Vil du vide mere eller har du fået lyst til at spille, kan du tilmelde dig klubben ved at skrive til formanden. Klik her.

Bestyrelsen pr 2014 - Se kontaktoplysninger

Skal skakreglerne lige genopfriskes inden, kan du tage et lille kursus her