Sæsonafslutning 2012

Lørdag d. 2. juni samledes fra morgenstunden  25 af klubbens medlemmer til forårs – og afslutningsarrangement i klubbens lokaler på Vestervangskolen.

Kaffe og rundstykker med tilbehør samt en ”En lille én” skabte fra starten en god stemning, der blev fastholdt under den efterfølgende hurtigturnering, hvor vi spillede med betænkningstiden 10 minutter til hele partiet plus 5 sekunder pr. træk.

Efter 4. runder holdtes middagspause, hvor vi kunne nyde en særdeles veltillavet italiensk buffet fra Helens Køkken ledsaget af ædle dråber fra samme land.

Derefter nok 2 runder; ny pause med dessert og kaffe og så 7. og sidste runde, hvorefter følgende præmietagere kunne kåres:

Mesterklassen(8 deltagere):

1.      Steen Bering, 5 points(korrektion 15,0)

2.      Steen Juul Mortensen, 5 points(korrektion 14,5)

Morten Dam opnåede også 5 points – en anelse dårligere korrektion – og viste, at den voldsomme fremgang han har opnået i løbet af en sæson, ikke er en tilfældighed.

Basisklasse(15 deltagere):

1.      Frank Alkærsig, 6 points

2.      Birgit Ditlevsen, 5,5 points

3.      Kurt Kibsgaard, 5 points.

Præmierne udgjordes af italiensk vin plus et par postkort med frimærker, der markerede 40-års jubilæet for VM-matchen i 1972 i Reykjavik mellem Fischer og Spassky. Kortene var doneret af Einar S. Einarsson – undertegnedes gode ven – der var leder af en islandsk skakklub, der besøgte Herning i 2008. Einarsson var i Danmark i forbindelse med, at skakbordet fra matchen i 1972 skal på auktion ved Bruun Rasmussen, København og lagde turen omkring Herning, hvor han deltog i vores afslutningsarrangement.

Til  slut en stor tak til Anette Hamborg, der ydede en kæmpestor indsats i køkkenet, så alle vi øvrige kunne deltage i turneringen.

Steen Juul Mortensen